Yli 49 € tilaukset toimitamme ilman toimituskuluja!
Itsestään huolehtivien ihmisten verkkokauppa

Bertils Sinkkiasetaatti suusuihke 20 ml

Kuuriluontoinen käyttö

12,90 

Parasta ennen 5/2022

(645,00 €/lt)

Bertils Sinkkiasetaatti suusuihke 20 ml

 • Vastustuskyvyn ylläpitoon
 • Neutraalin makuinen ja helppokäyttöinen suusuihke
 • Suositellaan kuuriluonteiseen käyttöön
 • Aikuisille naisille ja miehille
 • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille
 • Iholle, hiuksille, kynsille

Selaa myös muita tuotteita osioissa:

Tuplasti sinkkejä – Tuplasti vaikutustapoja

Kenelle?

 • Aikuisille naisille ja miehille
 • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

Sinkkiasetaatti + sinkkibisglysinaatti

Bertil’s Sinkkiasetaatti Suusuihke on tarkoitettu vastustuskyvyn tukemiseen akuuttiin tarpeen iskiessä.
Miedosti piparmintulla, ksylitolilla ja stevialla maustettu suihke on miellyttävä käyttää.

Sinkin nopea ulkoinen vaikustus

Sinkkisuusuihkeelle on vahvat perusteet. Sinkin tiedetään vaikuttavan kahdella tavalla kehomme vastustuskyvyn puolustajana. Sillä on sekä nopea paikallinen vaikutus että pitkäkestoinen, ruuansulatuskanavan kautta verenkiertoon ja soluihin ulottuva vaikutus.

Sinkin välitöntä paikallista vaikutusta hyödynnetään mm. hoitavissa ihovoiteissa. Voiteisiin lisätään ionisoitunutta sinkkiä, koska se heikentää ihon pinnalla olevien bakteerien elinolosuhteita ja vahvistaa näin ihon muodostamaa suojaa. Vastaavaan mekanismiin perustuu tietyt imeskeltävät sinkkitabletit. Suussa liukeneva ja nopeasti ionisoituva sinkki vaikuttaa paikallisesti suun, nielun ja ruokatorven limakalvoilla. Sinkkiä onkin hyvä imeskellä akuuttiin tarpeeseen useita kertoja päivässä; pieniä määriä, hitaasti imeskellen ja tietysti annostusohjetta noudattaen. Sama nerokkuus toimii sinkkiä suuhun suihkuteltaessa.

Sinkkiasetaatti – sopivin sinkin kemiallinen muoto sinkkisuihke -tehokuurissa

Sinkin erilaiset kemialliset muodot vaikuttavat eri tavoin ja sopivat eri käyttötarkoituksiin. Sinkkiasetaatti on osoittautunut parhaaksi, kun tavoitteena on sinkin imeskely ja sen paikalliset vaikutukset suun ja nielun limakalvoilla. Sinkkiasetaatin teho perustuu sen ominaisuuteen liueta nopeasti ns. ioniseen, aktiiviseen muotoon. Vaikutuksen voi huomata sinkille tyypillisenä poltteen tunteena suun takaosassa. Voimakkaasta ionisoitumisesta johtuen sinkkiasetaatin imeytyminen ruuansulatuskanavasta verenkiertoon on kuitenkin heikko. Sinkkiasetaatin pitkäkestoiset, ravitsemukselliset terveysvaikutukset ovat tästä syystä vaatimattomat.

Pitkäkestoinen vaikutus aminohappokelatoidusta sinkistä

Sinkki ylläpitää normalia vastustuskykyä pitkäkestoisesti verenkiertoon imeytymisen myötä. Sinkki on kriittinen hivenaine monissa entsyymeissä, jotka vaikuttavat vastustuskykyä ylläpitävien valkosolujen määrään ja aktiivisuuteen. Vaikutusmekanismi on ulkoista vaikutusta hitaampi, mutta myös pitkäkestoisempi. Siksi sinkin säännöllinen käyttö maltillisella annoksella kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen uskottua lisätarvetta.

bertil’s Sinkkiasetaatti Suusuihke sisältää sinkkiä kahdessa muodossa; sinkkiasetaattia sekä erittäin hyvin imeytyvää sinkkibisglysinaattia eli aminohappokeltoitua sinkkiä. Valitsemamme Albion sinkkibisglysinaatin erinomainen imeytyminen on osoitettu valmistajan tekemisissä tieteellisissä tutkimuksissa.

Hyvin imeytyvät orgaaniset kelatoidut hivenaineet

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

Ei häiritse ravinnon hivenaineiden imeytymistä

Syödyn ravinnon ja tavanomaisten lisäravinteiden sisältämät hivenaineet kilpailevat usein keskenään imeytymisestä. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät samoilla imeytymismekanismeilla. Suurin kilpailu käydään varsinkin ns. samanarvoisten hivenaineiden (esim. kalsium +II ja sinkki +II) välillä. Esim. suuri määrä kalsiumia syrjäyttää helposti samanaikaisen sinkin imeytymisen. Suuria määriä tavallisia hivenaineita nautittaessa mikään niistä ei välttämättä imeydy kunnolla.

Valmiiksi aminohappoihin sidottu hivenaine ei osallistu edellä kuvattuun kilpajuoksuun. Se imeytyy verenkiertoon eri reittiä pitkin; sujuvasti aminohappona. Siksi kelatoitu hivenaine imeytyy aina hyvin. Käytännössä bertil’s Sinkkiasetaatti Suusuihkeen sisältämä inoisituva sinkkiasetaatti ei häritse laisinkaan kelatoidun sinkin imeytymistä.

Kultamitalilaatua maailman johtavalta kelaattien valmistajalta

bertil’s Sinkkiasetaatti Suusuihke sisältää amerikkalaisen Albion Laboratories Inc. korkealaatuisesta aminohappokelaattia. Yritys on kelatoitujen hivenaineiden edelläkävijä. Patentoidut valmistusmenetelmät ovat pitkäjänteisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta. Albionin kelaattien biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu ja EU:n viranomaiset ovat todenneet ne turvallisiksi ja hyväksyneet ne ravintolisien sallituiksi hivenainelähteiksi.

Hivenainevalmisteen korkea laatu voidaan määrittää kemiallisilla analyyseilla. Paras osoitus kelatoitujen hivenaineiden eriyisestä käyttäjätyytyväisyydestä on niiden yli 30-vuotinen suosio Suomen ravintolisämarkkinoilla. Aiemmin tuotteemme esiintyivät tuoteperhenimellä Kelasin ja nyt tunnuksella bertil’s.

Sinkin terveysväittämät:

Sinkki edistää:

 • Immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • Ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina
 • Normaalia rasvahappoaineenvaihduntaa
 • Veren testosteronitasojen pysymistä normaalina
 • Normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä
 • Luuston pysymistä normaalina
 • Näön pysymistä normaalina
 • Solujen suojaamista hapettumisstressiltä
 • Normaalia A- vitamiinin aineenvaihduntaa
 • Normaalia DNA-synteesiä
 • Normaalia kognitiivista toimintaa
 • Normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa
 • Normaalia proteiini- ja  hiilihydraattiaineenvaihduntaa
 • Normaalia happo-emäsaineenvaihduntaa

Lisäksi sinkki osallistuu solujen jakautumisprosessiin.

Käyttöohje

Annostus aikuisille: 4 suihkausta suuhun 8 kertaa päivässä.
Käytetään 3 päivän tehokuurina.

Yli 4 -vuotiaille lapsille sekä raskauden ja imetyksen aikana: 4 suihkausta päivässä.

 Käyttörajoitukset: Viranomaisten määrittelemä sinkin suurin suositeltu päiväannos säännöllisessä, pitkäaikaisessa käytössä aikuiselle on 25 mg. Kuuriluontoisuus on erittäin tärkeää, kun vastustuskykyä vahvistetaan suositeltua päiväannosta suuremmilla sinkkimäärillä.

8 x 4 suihkauksen päiväannosta suositellaan ainoastaan aikuisille.

Sinkki voi aiheuttaa joillekin henkilöille lievää ohimenevää pahoinvoinnin tunnetta n. 0,5 h kuluessa sinkin nauttimisesta. Oireet ovat usein vältettävissä, kun tabletin nauttii aterian yhteydessä.

Sinkkiasetaatin ns. ionisoituva sinkki aiheuttaa lievää polttelun tunnetta suun takaosassa ja nielussa. Ilmiö on normaali on seurausta sinkin ns. ulkoisesta vaikutuksesta nielun limakalvoilla.

Runsas sinkin saanti saattaa heikentää elimistömme kykyä hyödyntää ravinnon kuparia. Pitkäaikaisesti ja säännöllisesti sinkkilisää nauttiville suositellaan myös kuparilisää.

Sisältää makeutusainetta (ksylitoli).  Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.

Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Tuotetiedot

Pakkauskoko: 100 tabl/ 35 g.

Ainesosat: Vesi, emulgointiaine glyseroli, makeutusaine (ksylitoli), sinkkibisglysinaatti 5 %, sinkkiasetaatti 2 %, piparminttuaromi, makeutusaine (stevioliglykosidit), säilöntäaineet (natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti).

Ei sisällä laktoosia, gluteenia, sokeria, hiivaa eikä eläinperäisiä aineosia. Sisältää makeutusaineena ksylitolia.

Ravintoaineet / vuorokausiannos (8 x 4 suihkausta)
Sinkkiä (mg), 80 (800 %*)
– josta sinkkiasetaattia (mg), 40
– josta sinkkibisglysinaattia (mg), 40
* = %-osuus vuorokautisen saantisuosituksen vertailuarvosta

Yksi suihkaus sisältää 2,5 mg sinkkiä.

Markkinoija/ Maahantuoja
Bertil´s Health Oy (Valioravinto Oy)

Saatat myös pitää...

ASIAKASPALVELU

Puh: 050 522 4704
tilaukset@luontaistuotejasmin.com

VERKKOKAUPPA JA TILAUKSET

Puh: 045 231 7701

LUONTAISTUOTE JASMIN
MYYMÄLÄ

Tullikatu 10
21100 Naantali
Puh. 050 522 4704

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe 10.00 – 17.00
La 10.00 – 14.00

Posti Matkahuolto

Paytrail

Copyright © 2021 Luontaistuote Jasmin