Yli 49 € tilaukset veloituksetta Postiin tai automaattiin!
Itsestään huolehtivien ihmisten verkkokauppa

Tuttu vai tuntematon marja-aronia

Supermarja aronia

Marja-aronia, tutummin vain aronia, on Suomessa varsin yleinen pensaskasvi, jota nähdään pihoilla, teiden varsilla ja puistikoissa. Varsinkin syksyisin sen tunnistaa upean syysvärinsä vuoksi ja isojen marjaterttujen painosta notkuvista oksistaan.

Marja-aronia kantaa superfoodin mainetta maailmalla, mutta Suomessa monesti vielä kartetaan tätä superfoodia peläten sen makua, mietitään monesti onko jopa myrkyllinen. Todellisuudessa nämä supermarjat ovat syötäviä ja aatelia kotimaisen luonnon lääkekaapissa. Ne sisältävät runsaasti luonnollisia antioksidantteja ja mikä ihanaa, ne löytyvät läheltä. Marja-aroniat sisältävät poikkeuksellisen paljon antioksidanttisia polyfenoleja, jotka voivat suojata soluja vapaiden radikaalien haitoilta hillitsemällä matala-asteista tulehdusta kehossa. Näillä antioksidanteilla haetaan nimenomaan solusuojaa, nuorekkuutta, vastustuskykyä

Vitamiineja kotipihalta

Harva ymmärtää hyödyntää kotipihalle hankittua koristepensasta, vaikka sen marjat ovat todellisia vitamiinipommeja. Ne sisältävät beetakaroteenia, B-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiinia, mineraaleja kuten booria, jodia, kuparia, mangaania, magnesiumia ja rautaa. Ja kuten todettiin jo, niissä on myös huipusti antioksidantteja, jopa enemmän kuin missään muussa marjassa tai hedelmässä. Huippumarja siis!

Aronian käyttö

Aronian marjat soveltuvat hyvin esimerkiksi hilloihin ja hyytelöihin. Raaán marjan maku on yleensä karvas tai hapan, mutta keittäminen ja pakastaminen vähentää marjan karvautta. Pakastimesta aroniaa voi nakkailla vaikka smoothien joukkoon.

Marja-aronia hyytelö

Helppo ja maistuva aroniahyytelö sopii vaikka juustopöydän mausteeksi tai paahtoleivän päälle ????

Noin 1 litra aronian marjoja
tilkka vettä
2 dl hillosokeria
1/2 dl sitruunamehua

Huuhtele marjat ja laita kattilaan vesitilkan (noin 1/2 dl). Keitä noin puoli tuntia. Siivilöi mehu ja purista marjalihaa joukkoon. Lisää sokeri ja sitruunamehu, keitä vielä noin 10 minuuttia. Purkita valmis hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin. Koristele purkki ja anna vaikka lahjaksi luonnon omaa “lääkettä”.

Polyfenoleja ja antioksidantteja ravintolisistä

Jos ei juuri ole aroniaa tarjolla, alla muutama lämmin suositus ravintolisistä, jotka sisältävät runsaasti polyfenoleja ja flavonoideja terveytesi tueksi. Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka suojaavat kehoamme. Tutustu myös antioksidantteihin ravintolisänä.

ASIAKASPALVELU

Puh: 050 522 4704
tilaukset@luontaistuotejasmin.com

VERKKOKAUPPA JA TILAUKSET

Puh: 045 231 7701

LUONTAISTUOTE JASMIN
MYYMÄLÄ

Tullikatu 10
21100 Naantali
Puh. 050 522 4704

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe 10.00 – 17.00
La 10.00 – 14.00

Posti Matkahuolto

Paytrail

Copyright © 2024 Luontaistuote Jasmin