Yli 49 € tilaukset veloituksetta Postiin tai automaattiin!
Itsestään huolehtivien ihmisten verkkokauppa

Silmät - Näkö

Silmien hyvinvointi tavaksi

Kuivat silmät? Rasittuneet silmät? Heikentynyt hämäränäkö?

Silmien hyvinvointiin voi vaikuttaa monin tavoin; terveelliset elämäntavat, tavaksi lisätä ravintoon runsaasti ja monipuolisesti vihanneksi ja hedelmiä, aurinkolasien käyttö suojaamaan silmiä auringon säteilyltä, säännölliset silmien ja näön tarkastukset.

Silmille kehitetyt ravintolisät sisältävät antioksidantteja ja hivenaineita, joita tarvitaan normaalin näkökyvyn ylläpitoon.

Miten silmiä voi helliä ravinnolla ja ravintolisillä? Lue lisää.

Näytetään 1–28 yhteensä 58 tuloksesta

Näytetään 1–28 yhteensä 58 tuloksesta

Silmille tärkeitä ravintolisiä

A-Vitamiini

Säännöllinen annos A-vitamiinia auttaa pitämään silmiä kunnossa. A-vitamiini ja sen esiaste beetakaroteeni ovat tärkeitä silmän sarveiskalvolle. Beetakaroteeni auttaa suojaamaan sarveiskalvoa ja ehkäisemään infektioita. Sillä on myös suotuisa vaikutus ehkäisemään verkkokalvon rappeumaa, sekä iän tuomaa hämäränäköä.

Hyviä A-vitamiinin lähteitä ovat maito, juusto, voi, munat, maksa. Hyviä beetakaroteenin lähteitä ovat vihannekset ja hedelmät, erityisesti porkkana, mutta myös lehtikaali, bataatti, pinaatti, tomaatti, paprika ja parsakaali.

C -vitamiini ja E -vitamiini

C- ja E-vitamiinit toimivat elimistössä antioksidantteina eli hapettumisen estäjinä. Ne suojaavat myös silmien rakennetta ja auttavat hidastamaan silmänpohjan ikärappeumaa.

C-vitamiini suojaa ja uudistaa silmiä ympäröivien lihasten kollageenia, sekä edesauttaa silmille hyödyllisten ravintoaineiden ja vitamiinien imeytymistä.

E-vitamiini on tunnettu “kauneusvitamiinina” ihon hyväksi, mutta se myös suojaa silmiä ja saattaa ehkäistä verkkokalvon muutoksia ja pitää muutenkin silmäsairauksia loitolla.

Hyviä E-vitamiinin lähteitä ravinnosta ovat mantelit, auringonkukansiemenet, hassel- ja maapähkinät sekä kuivattu aprikoosi.

Omega -rasvahapot

Omega-3 -rasvahapot ovat tärkeitä silmien terveydelle ja hyvinvoinnille. Sen riittävä saanti saattaa ehkäistä silmänpohjan rappeumaa, sekä auttaa helpottamaan kuivasilmäisyyden oireita. Uskotaan, että juuri tällä rasvahapolla on iso rooli pienten lasten näkökyvyn kehitykselle ja myöhemmällä iällä näkökyvyn ylläpitämiselle.

Hyviä omega-3 -rasvahappojen lähteitä ravinnossa ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, anjovis, makrilli, sardiini ja silli. Muita hyviä lähteitä ovat pellavansiemenet, hampunsiemenet, saksanpähkinät, oliiviöljy, rypsiöljy ja avokado.

Luteiini

Luteiini suojaa silmänpohjan soluja.

Hyviä luteiinin lähteitä ravinnossa on avokado, pinaatti, vihreät pavut, parsakaali, selleri, kesäkurpitsa, ruusukaali, pistaasipähkinät, maissi, porkkana, kiivi, appelsiinimehu ja oranssi paprika.

ASIAKASPALVELU

Puh: 050 522 4704
tilaukset@luontaistuotejasmin.com

VERKKOKAUPPA JA TILAUKSET

Puh: 045 231 7701

LUONTAISTUOTE JASMIN
MYYMÄLÄ

Tullikatu 10
21100 Naantali
Puh. 050 522 4704

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe 10.00 – 17.00
La 10.00 – 14.00

Posti Matkahuolto

Paytrail

Copyright © 2024 Luontaistuote Jasmin