Yli 49 € tilaukset veloituksetta Postiin tai automaattiin!
Itsestään huolehtivien ihmisten verkkokauppa

Ketogeeninen ruokavalio

Tarjoamme sinulle laadukkaan valikoiman tuotteita tukemaan ketogeenistä ruokavaliota. Ketogeenisellä ruokavaliolla ollessa on hyvä varmistaa muutaman tärkeän aineen saanti mm. elektrolyytit, kuidut, proteiinit ja rasvat.

Lue lisää ketoosista ja sen hyödyistä »

12 tulosta

12 tulosta

Riittävä elektrolyyttien saanti

Koska ketogeeninen ruokavalio on ns. diureettinen ruokavalio, on tärkeää huolehtia riittävästä elektrolyyttien saannista ruokavalion aikana. Ota tueksi Puhdas+ KETO Electrolytes.

Riittävä kuitujen saanti

Koska ketogeenisessa ruokavaliossa ei syödä esimerkiksi leipää, kuitujen saanti voi helposti jäädä liian pieneksi. Päivittäisen kuitutarpeen varmistamiseksi Puhdas+ KETO Fiber on loistava kuitulisä.

Riittävä proteiinien ja rasvojen saanti

Ketogeenisessä ruokavaliossa on tärkeää huolehtia riittävästä proteiinin ja rasvojen saannista. Pääosa tulee ravinnosta, mutta lisälähteeksi voimme suositella Puhdas+ KETO Collagen & MCT -tuotetta.

Mitä ketogeeninen ruokavalio on?

Ketogeenisessä ruokavaliossa pääajatuksena on vähentää hiilihydraattien määrä merkittävästi ja korvata hiilihydraatit suurilta osin rasvalla, jotta aineenvaihdunta saataisiin “ketoosiin”. Yleensä ketogeenisessa ruokavaliossa rasvat, proteiinit ja hiilihydraatit jaetaan seuraavasti: rasvoja 70%, proteiinia 20% ja hiilihydraatteja 5-10%. Hiilihydraattien määrää voidaan nostaa jos liikkuu paljon.

Ketogeenisen ruokavalion alkuvaiheessa keho kuluttaa ensin hiilihydraattivarastot loppuun ja siirtyy muutaman päivän sisällä ketoosiin. Noin 4-6 viikossa keho on sopeutunut rasvaan vaihtoehtoisena energiamuotona ja ketoaineiden tuotanto on korkea. Ketoosissa keho muuntaa rasvan polttoaineeksi ja energiaksi. Kun keho on ketoosissa, keho polttaa rasvaa polttoaineenaan.

Mitä ketoosi on?

Kun ihminen syö hiilihydraatteja, keho muuttaa ne glukoosiksi, joka on helposti käytettävissä polttoaineeksi. Myös osa proteiinista jota syömme muuttuu glukoosiksi. Mikäli emme syö tarpeeksi hiilihydraatteja, keholla ei ole glukoosia käytettävänään, jolloin keho aloittaa energian tuotannon vaihtoehtoisesta lähteestä: maksa alkaa tuottaa ketoneja kehon rasvasta. Ketonit ovat pieniä energiamolekyylejä, joita koko keho, aivot mukaan lukien, käyttää, mikäli glukoosia ei ole tarjolla. Aivot tarvitsevat paljon polttoainetta, mutta ne eivät voi toimia rasvalla, ne tarvitsevat glukoosia tai ketoneja.

Kehon hiilihydraattivarastot hupenevat noin 12-24 tunnissa. Sen jälkeen maksa siirtyy valmistamaan ketoneja, ja ketonien rakennusaine on rasva. Insuliinitasot pysyvät matalina ja rasvanpoltto kiihtyy huomattavasti. Kehoosi varastoitunut rasva palaa tehokkaasti, sinulla ei ole nälkä ja samalla laihdut!

Ketogeenisella ruokavaliolla ollessa on hyvä varmistaa muutaman tärkeän aineen riittävä saanti. Tätä helpottamaan Puhdas+ tarjoaa sinulle KETO-tuotteet. Kaikki Puhdas+ KETO -tuotteet ovat hyviä lisiä ihan tavallisessakin painonhallinnassa.

Moni on jo tuntenut ketogeenisen ruokavalion omakseen, miltä se sinusta kuulostaa? Olisiko se juuri sinulle sopiva?

ASIAKASPALVELU

Puh: 050 522 4704
tilaukset@luontaistuotejasmin.com

VERKKOKAUPPA JA TILAUKSET

Puh: 045 231 7701

LUONTAISTUOTE JASMIN
MYYMÄLÄ

Tullikatu 10
21100 Naantali
Puh. 050 522 4704

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe 10.00 – 17.00
La 10.00 – 14.00

Posti Matkahuolto

Paytrail

Copyright © 2024 Luontaistuote Jasmin